avos steenwijkerwold mfc hoogthij

Over AVOS

Geschiedenis

Ook in het verleden was men al bewust dat ouderen/bejaarden langer thuis moesten kunnen wonen, en dat daar voorzieningen voor moesten worden getroffen. Door een gemeenschappelijke inspanning van ondernemers, gemeente en betrokken bewoners van toen nog gemeente Steenwijkerwold vond op 26 januari 1968 de officiƫle oprichting van de stichting plaats. Toen nog onder de naam Raad voor Bejaardenwerk. In 2010 is deze naam gewijzigd in Stichting Actief Voor Ouderen Steenwijkerwold.

De Raad voor Bejaardenwerk was opdrachtgever van de bouw van verschillende seniorenwoningen in Steenwijkerwold. Deze woningen zijn tot op heden in het beheer van de Stichting. In 2019 is het aantal woningen uitgebreid met extra woningen aan Ten Dale en de woningen in de Woldleite.

Naast het verhuren van sociale woningen aan ouderen is AVOS ook op andere gebieden actief voor ouderen. Zo worden van oudsher activiteiten voor ouderen georganiseerd en draagt AVOS waar zij kan een steentje bij aan de leefbaarheid van Steenwijkerwold, speciaal voor ouderen.

Het huidige bestuur bestaat uit:

Het bestuur van de stichting AVOS wordt gevormd door een kleine groep enthousiaste vrijwilligers. Samen behartigen zij de belangen van de stichting op het gebied van vastgoed, activiteiten en leefbaarheid voor senioren in Steenwijkerwold.

  • Voorzitter: Joost ter Meer
  • Penningmeester: Kees van der Hoogen
  • Secretaris: Sarissa Sloot
  • Algemeen bestuurslid: Petra van Beek
  • Algemeen bestuurslid: Arie de Vos
2024 © Stichting AVOS | Realisatie: Vorm Industie