avos steenwijkerwold woningen

Inschrijven voor een woning

De woningen worden verhuurd aan mensen die voor een sociale huurwoning in aanmerking komen. De inkomensgrens hiervoor is wettelijk vastgesteld. De AVOS is opgericht voor ouderen in Steenwijkerwold e.o. vandaar dat AVOS een leeftijdsgrens hanteert van 55 jaar. Jaarlijks vinden er tussen de 4 á 5 wijzigingen in huurders plaats.

Wat zijn de voorwaarden waarop u zich kunt inschrijven?

U schrijft u in door het onderstaande formulier zo veel mogelijk in te vullen en naar AVOS terug te mailen. Uw inschrijving is compleet als u de jaarlijkse inschrijvingskosten betaald. Daarnaast is uw inkomen binnen de vastgestelde normen voor sociale woningbouw (zoals vastgesteld door de overheid) en bent minimaal 55 jaar. (Inschrijven kan voor uw 55e, maar in aanmerking voor een woning komt u bij 55 jaar).

LET OP: AVOS is niet aangesloten bij de website “thuiskompas.nl” van de gezamenlijke woningbouwverenigingen! Om in aanmerking te komen voor een woning van AVOS moet u bij ons zijn ingeschreven. Woningen die beschikbaar zijn/komen voor verhuur zijn online niet beschikbaar.

Wachtlijst

Voor de verhuur van de woningen is een wachtlijst. U komt als ingeschrevene op deze lijst te staan. Hoe langer u bent ingeschreven en u uw jaarlijkse inschrijvingskosten heeft betaald, hoe hoger u op de wachtlijst komt. Als een woning vrij komt, neemt AVOS contact met de personen op de wachtlijst op. Is er een woning vrij, en heeft u (nog) geen belangstelling? Geen probleem, dan nemen we contact op met de volgende kandidaat. U blijft op uw plek in de wachtlijst staan.

Definitieve toewijzing van de woning

Voordat de woning wordt toegewezen worden uw financiële situatie en uw huurgedrag gecontroleerd (verhuurdersverklaring). Is alles in orde, dan kan de woning worden toegewezen. De definitieve toewijzing wordt door het voltallige bestuur van AVOS gedaan, u kunt geen rechten ontlenen aan het volgen van de procedure.

Urgentie

Bij gewichtige redenen of urgentie wordt een aanvraag met het voltallige bestuur besproken.
Mailt u in dergelijke gevallen uw situatie naar: info@avos-steenwijkerwold.nl

Wel geïnteresseerd, maar voldoet u niet aan de voorwaarden?

Belangstellenden die (nog) niet voldoen aan de gestelde voorwaarden kunnen per mail een bericht sturen om hun interesse kenbaar te maken.

U kunt zich via de website inschrijven door het inschrijfformulier in te vullen.

2024 © Stichting AVOS | Realisatie: Vorm Industie