avos steenwijkerwold woningen

Huurwoningen

Zo lang mogelijk thuis blijven wonen.

Dat is niet alleen vaak een wens van de mens zelf, maar wordt ook steeds meer opgelegd door de overheid. De mens leeft langer en is vaak gezond genoeg om zelfstandig te wonen, eventueel met geringe hulp. De woning waar men het gezin heeft opgevoed is vaak te groot geworden. Het schoonmaken en het onderhouden van de woning kost veel tijd en energie. En dan is er vaak ook nog een ruime tuin…

Er kan een tijd komen dat u liever een kleinere woning heeft. Met alle mogelijkheden en gemakken die in een seniorenwoning aanwezig zijn. Een slaapkamer beneden en aangepaste badkamer, toilet en keuken.

En hoe fijn zal het zijn als u in uw eigen dorp kan blijven wonen? Of in de buurt van uw geboorteplaats? Of gewoon omdat u wilt wonen in een kleinere gemeenschap die wel veel voorzieningen heeft? Hiervoor zijn in de jaren 60/70 in Steenwijkerwold een groot aantal seniorenwoningen gebouwd.

Een deel daarvan wordt beheerd door AVOS.

Over Steenwijkerwold

Steenwijkerwold is een landelijk gelegen dorp dat circa vier kilometer ten noorden van Steenwijk ligt. Het ligt in een prachtige omgeving vlakbij bossen en watergebieden. Het nationaal park de Weerribben, De Wieden en Giethoorn zijn allen in de directe omgeving. Steenwijkerwold is een dorp met veel voorzieningen. Op winkelgebied is er o.a. een supermarkt met Postnl-balie, een bakker, een slager, pizzeria, snackbar en verschillende kappers.. Centraal gelegen is het Multifunctioneel centrum ”Hoogthij”, waar ook een groot deel van de door AVOS georganiseerde activiteiten plaatsvinden. Daarnaast is er een groot sportcomplex met een actieve voetbal- en volleybalvereniging, zijn er twee basisscholen en twee kerken (PKN en RK) actief. Op 3 kilometer afstand is het openlucht zwembad ‘t Tolhekke. In het centrum is een bushalte.

2024 © Stichting AVOS | Realisatie: Vorm Industie