avos steenwijkerwold vrijwilligers

Dagopvang

Dagopvang De Huiskamer – Steenwijkerwold

In Steenwijkerwold heeft AVOS de dagopvang “de Huiskamer” voor ouderen gerealiseerd.

Twee dagen per week is De Huiskamer in de Woldleite geopend. Een “indicatie” is niet nodig, iedereen is welkom.

In De Huiskamer wordt senioren de mogelijk geboden om een hele dag te blijven. Voor ouderen kan een dagje opvang bijdragen aan het langer thuis blijven wonen. Ook voor mantelzorgers kan het fijn zijn als diegene waarvoor men zorgt een dagje ergens anders verblijft. Dit kan helpen om de zorg zelf langer vol te houden. Met de gasten die de hele dag komen, wordt ook samen tussen de middag (warm) gegeten.

Het bijzondere van deze dagopvang is dat het gerund wordt door vrijwilligers, mantelzorgers en de deelnemers zelf. Op de achtergrond is professionele ondersteuning aanwezig die bijvoorbeeld helpt in het omgaan met mensen met regieverlies of een bijdrage levert in de vorm van gesprekken met mantelzorgers en vrijwilligers. Gasten van De Huiskamer bepalen zelf hoe hun dagprogramma eruit ziet. Er worden o.a. spelletjes gedaan, puzzels, muziek geluisterd en gezongen. En vooral veel gepraat.

De Huiskamer is elke dinsdag en donderdag geopend van 10.00 tot 16.00 uur. Men kan inlopen en vertrekken wanneer men wil.

Wilt u mee-eten? Dan wordt er voor een warme maaltijd gezorgd. U moet zich dan wel minimaal 2 dagen van te voren opgeven.

Wij nodigen u graag uit voor een bezoek en heten u alvast van harte welkom!

Wanneer : Dinsdag en donderdag 10.00 – 16.00 uur
Contactpersoon : Mevr. Paula Katers + mevr. Jannie Baas
Telefoon : 06-55325226 (Paula)
Telefoon : 06-41603104 (Jannie)
2024 © Stichting AVOS | Realisatie: Vorm Industie